Pasta de zahar (figurine pentru Paste)

Printeaza

Pasta de zahar (figurine pentru Paste) din: gelatina, apa, miere, zahar pudra si unt.

Ingrediente:

  • 10 g gelatina granule sau 6 foite
  • 60 ml apa (pentru hidratat gelatina)
  • 2 linguri miere sau energizant (inlocuitor de miere)
  • 800-850 g de zahar pudra (ambalat), cernut de 2-3 ori
  • putin unt, cam cat o aluna pentru a-i da luciu pastei

 

Mod de preparare

Se pune gelatina la hidratat in apa, se lasa 10-15 minute, apoi se pune la baie de aburi sa se topeasca.

Se adauga mierea.

Intr-un castron se pune jumatate din cantitatea de zahar pudra, se face un gol in mijloc in care se pune amestecul de gelatina cu miere.

Incorporati zaharul amestecand.

Cand compozitia incepe sa se ingroase transferati pe o suprafata de lucru curata si adaugati restul de zahar, amestecand bine.

Este gata cand nu se mai lipeste de maini.

Se lasa sa se odihneasca la rece cel putin 12 ore. Se poate folosi pentru a glazura sau a decora torturile.

 

Pasta de zahar (figurine pentru Paste)

 

Reteta trimisa de Monica

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Interesante figurinele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.