Pasta de naut picanta

Printeaza

Pasta de naut picanta din: naut, ardei iute, seminte de susan, lamaie, ulei de masline, usturoi, ceapa verde, patrunjel, castraveti murati, bicarbonat, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Pasta de naut picanta

  • 300 g năut
  • un ardei iute
  • 50 g seminţe de susan
  • o lămâie
  • 120 ml ulei de măsline
  • doi căţei de usturoi
  • două fire de ceapă verde
  • o legătură de pătrunjel
  • 300 g castraveţi muraţi
  • o linguriţă rasă cu bicarbonat de sodiu
  • o frunză de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Năutul se spală, se pune la înmuiat într-o oală cu apă fierbinte cu o seară înainte, introducându-se la rece după ce apa s-a răcit. Se clăteşte de apa în care a stat şi se pune la fiert în apă curată. Se schimbă apa de trei ori, ultirma dată adăugând sare, bicarbonatul de sodiu şi frunza de dafin.

Se lasă să fiarbă la foc mediu şi când s-a fiert se scoate cu o spumieră într-un bol şi se lasă să se răcească. Când este încă călduţ se pune în vasul unui blender, se adaugă seminţele de susan, ceapa verde tocată, usturoiul întreg curăţat de coajă şi uleiul de măsline.

Se presară sare şi piper după gust, se adaugă sucul de la jumătate de lămâie, ardeiul iute tocat şi puţin din apa în care a fiert năutul. Se pasează totul, se verifică de gust, se lasă să se răcească complet şi se serveşte cu castraveţi muraţi, presărat cu pătrunjel tocat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.