Pasta de naut cu patrunjel
PrinteazaPasta de naut cu patrunjel din: naut, pasta de susan, ulei de masline, chimen, boia iute, usturoi, patrunjel, sare.
- 250 g năut
- 1 lingură cu pastă de susan
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1/2 linguriţă de chimen
- 1/2 linguriţă cu boia iute
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Fierbe năutul înmuiat de cu seară. După ce a fiert, curăţă-l de coajă şi trece-l printr-o sită.
Adaugă pasta de susan, uleiul, chimenul, usturoiul zdrobit şi sare. Subţiază cu apa în care a fiert năutul.
La final, încorporează pătrunjelul tocat şi boiaua.
Lasă la rece 30 de minute. Serveşte cu lipii libaneze.
Pofta buna!