Pasta de masline cu usturoi – usor de preparat

Printeaza

Pasta de masline cu usturoi din: hrisca, masline, ceapa, usturoi, ardei grasi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Pasta_de_masline_cu_usturoi

  • 150 g hrisca
  • 150 g masline negre
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bine hrişcă, o pui întrun vas înalt şi o opăreşti cu o cantitate de apă de 4 ori mai mare decât volumul ei.

Acoperi vasul şi laşi boabele să se umile şi să se înmoaie, pentru aproximativ 1 oră. Intre timp, cureţi ceapa şi ardeii şi le toci foarte mărunt.

Tai măslinele în felioare, îndepărtându-le sâmburii.

Când boabele de hrişcă s-au înmuiat, le scurgi bine. Amesteci în blender boabele de hrişcă, ceapa, măslinele, ardeii, usturoiul curăţat, sare şi piper după gust.

Vei obţine o pastă, peste care presari pătrunjel verde tocat mărunt. O serveşti fie ca atare, fie pe tartine.

Pasta de masline cu usturoi

Pasta_de_masline_cu_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.