Pasta de fasole cu naut si ardei copt
PrinteazaPasta de fasole cu naut si ardei copt din: fasole, naut, ardei, usturoi, sare, piper, ulei, ceapa, rosii.
Fasolea este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la susținerea funcționării normale a corpului.
Are fibre solubile care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare. De asemenea, potasiul din fasole poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
- 3 căni de fasole
- 1 conservă de năut
- 2 ardei copţi
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
Pentru sos:
- 3 cepe
- ulei
- o conservă de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea o punem în apă pentru 3-4 ore sau cu o seară înainte, după care o fierbem schimbând apa de 3-4 ori.
Se scurge năutul din conservă, la fel şi fasolea, pe care o scurgem de asemenea de apă.
Punem fasolea şi năutul în robot împreună cu ardeiul copt tăiat bucăţele şi 1 căţel de usturoi.
Răsturnăm pasta obţinută într-un bol.
Se adaugă ulei treptat până când ajungem la consistenţa dorită. Punem sare şi piper după gust şi usturoiul rămas (2 căţei) pisat bine.
Se serveşte cu sos de roşii şi ceapă. Pentru sos tocăm ceapă şi o călim în puţin ulei.
Se adaugă roşiile tăiate cuburi cu tot cu sucul din conservă, fierbem câteva minute şi potrivim de sare şi piper după gust.
Preparatul obţinut se păstrează la rece.
Pofta buna!