Pasta de ardei capia
PrinteazaPasta de ardei capia din:
- 4 kg ardei capia
- 250 g bulion
- 500 ml utei
- 1 lingurită boia iute/dulce
- 1/2 kg ceapă
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Speli bine ardeii şi-i coci în cuptor. Când sunt gata, îi pui într-un vas, îi sărezi si-i acoperi cu o cârpă sau cu folie de aluminiu, ca să li se înmoaie coaja. După câteva minute, îi cureţi şi îi dai prin maşina de tocat, după care îi aşezi într-o oală încăpătoare.
Speli, cureţi şi tai mărunt ceapa şi o căleşti în ulei, adaugi bulionul, boiaua şi sarea după gust. Când este gata, o adaugi peste ardei, amesteci bine şi pui oala la fiert, la foc mic, preferabil pe o plită.
Când apa s-a evaporat, pui pasta fierbinte în borcane sterilizate, pe care le inchizi etanş şi le păstrezi 1-2 zile în pături, până se răcesc.
Pasta de ardei capia
Pofta buna!