Pască umplută cu branză si griş cu lapte

Printeaza

Pască umplută cu branză si griş cu lapte

Inrgediente:Pască umplută cu branză si griş cu lapte

  • 3/2 pachet de marga­rină
  • 150 g zahăr
  • coajă de lămâie
  • zahăr vanilat
  • 1 şi 1/2 cană lapte călduţ
  • 1 cub drojdie + 2 linguriţe zahăr (care se freacă până se lichefiază)
  • 1 kg de făină

 

Mod de preparare:

Margarina o amesteci cu făina, frământând bine, apoi adaugi încet laptele, drojdia si cele­lalte ingrediente.

Frămânţi bine până ţi se dezlipeşte aluatul de pe mâini. Laşi la crescut timp de o oră. împărţi apoi aluatul în două.

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 1/1 kg brânză de vaci
  • 5-6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 3-4 pliculeţe zahăr vanilat
  • 300 ml lapte plus o ceaşcă mică ce griş din care vei face un griş cu lapte subţire
  • coajă de lămâie
  • 100 g stafide opărite

 

Mod de preparare:

Grisul (cu lapte) rece il amesteci bine cu ouăle bătute şi cu celelalte ingrediente. Intr-o formă rotundă (preferabil din tefion) întinzi o foaie mai mare, care să îmbrace şi marginile.

Pui apoi umplutu­ra şi acoperi cu a doua foaie. Ungi cu ou şi presari cu mac. O dai la cuptor 45-50 de minute, la foc mic.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.