Pasca umpluta cu branza de vaci si stafide

Printeaza

 Pasca umpluta cu branza de vaci si stafide

Ingrediente:Pasca umpluta cu branza de vaci si stafide

  • 1 kg brânză dulce de vaci
  • 150 g stafide
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 1/4 pachet de unt sau margarină
  • 3-4 linguri de griş
  • coaja de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Freci bine ouăle cu zahărul şi le amesteci cu brânza, stafidele, aromele, grişul şi untul frecat spumă.

Ingrediente aluat:

  • 500 g făina
  • 150 g zahăr tos
  • 250 ml lapte
  • 1 cubuleţ de drojdie
  • 200 g mar­garină sau ulei
  • 2 gălbenuşuri
  • esenţă de rom
  • coaja de la o lămâie
  • 1 ou pentru uns
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în 50 ml lapte, o lingură de zahăr tos (care ajută la crescut), 3-4 linguri de faină şi le amesteci pe toate foarte bine. Separat freci cele două gălbenuşuri cu sarea, iar zahărul îl topeşti în laptele rămas.

Când a crescut maiaua, o încorporai în făină şi adaugi pe rând tqate celelalte ingrediente, ultimul fiind uleiul. Frămânţi bine şi laşi aluatul să crească într-un loc cald, ferit de curenţi de aer. După ce a crescut împărţi coca în trei părţi egale, care vor constitui blaturile şi le întinzi.

Intr-o tavă pui o foaie, peste ea aşezi un strat de compoziţie şi repeţi operaţiunea până se termină umplutura şi blaturile. Pasca o ungi cu oul bătut şi o dai la cuptor, la foc potrivit pentru o oră. După ce s-a copt o mai laşi în forma în care s-a copt încă 10-15 minute şi apoi o scoţi cu un cuţit.

Pască umplută cu branză de vaci si stafide

Pasca umpluta cu branza de vaci si stafide

Poftă bună!

1 comentariu

  1. O sa fac pasca, dar fara stafide.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.