Pasca ucraineana in straturi

Printeaza

Pasca ucraineana in straturi din: faina, unt, cacao, praf de copt, sare, ciocolata, branza dulce, zahar, oua, esenta de rom, zahar vanilat, faina, nuca, zahar pudra, nuci.

 

Ingrediente:Pasca ucraineana in straturi

  • 180 g făină
  • 140 g unt
  • 40 g cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 230 g ciocolată
  • 120 g brânză dulce
  • 300 g zahăr fin
  • 5 ouă
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 5 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 2 linguri făină
  • 200 g nucă măcinată

Pentru decor:

  • 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • jumătăţi de nuci

 

Mod de preparare:

Cerni făina de 2 ori şi o amesteci într-un castron împreună cu praful de copt, cacaua şi sarea.

Topeşti pe baie de aburi 120 g unt şi ciocolata; iei vasul de pe foc, adaugi 250 g zahăr şi mixezi, apoi adaugi 2 plicuri zahăr vanilinat şi, pe rând, ouăle. Omogenizezi şi încorporezi treptat amestecul cu făină.

Pentru cremă, mixezi într-un bol brânza dulce, untul şi zahărul rămase, conţinutul pliculeţelor de zahăr vanilinat rămase, esenţa de rom, 2 ouă, 2 linguri de făină şi nuca măcinată.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă rotundă, de preferat cu pereţi detaşabili.

Torni în straturi aluat maro, apoi cremă de brânză şi repeţi straturile, după care treci cu furculiţa prin compoziţie, ca să dai un aspect marmorat.

Coci pasca la 180°C, pentru aproximativ 50 de minute. Scoţi apoi pasca din cuptor, iar când s-a răcit, o pudrezi cu zahăr vanilinat şi o decorezi cu jumătăţi de nucă, cu felioare de fructe proaspete sau cu bobiţe de rodie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.