Pasca moldoveneasca

Printeaza

Pasca moldoveneasca din: zahar tos, branza de vaci, unt, smantana, galbenusuri, migdale, coaja de portocala, stafide.

 

Ingrediente:Pasca moldoveneasca

  • 400 g zahăr tos, foarte vanilat
  • 400 g brânză de vaci
  • 100 g unt
  • 100 ml smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 migdale măcinate
  • coaja de portocală rasă şi zaharisită
  • stafide

 

Mod de preparare:

Se freacă untul cremă Se freacă brânza cremă.

Se adaugă pe rând la unt, gălbenuşurile, zahărul, smântână, brânza, mig­dalele, coaja de portocală, stafidele, frecând cu devotament .

Se leagă strâns rezultatul într-un şervet curat, se aşază pe un fund de lemn, înclinat, cu o greutate plată  5-6 kg deasupra, să-i scoată apa.

După opt – zece ore de stat la rece, se oferă ornamentată de biscuiţi sau pişcoturi

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pască în două straturi, cu mac

Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]

Pasca vanilata

Pasca vanilata

Pasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un plic drojdie uscată 2 ouă 5 linguri zahăr 100 ml lapte 80 g unt 20 ml ulei sare Pentru umplutură: un kg brânză de vaci 200 g smântână 5 ouă + un gălbenu: 200 […]

 

Pasca cu gris

Pasca cu gris

Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie   Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • pasca moldoveneasca
  • pasca moldoveneasca reteta
  • retete de pasca moldoveneasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.