Pasca in 3 straturi, fara aluat

Pasca in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris, bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao, nuca de cocos si pesmet.

Ingrediente:Pasca_in_straturi_fara_aluat

pentru stratul I:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 3-4 ouă
  • 2 linguri făină
  • 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e suficient de bine scursă)
  • 1 linguriţă rasă bicarbonat
  • 150 g stafide
  • 300 g zahăr

pentru stratul II:

  • 800 g smântână scursă de zer
  • 4-5 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri griş
  • 2 linguri cacao
  • 3 plicuri zahăr vanilat

pentru stratul III:

  • 4-5 albuşuri (cele rămase de la stratul II)
  • 8-10 linguri zahăr
  • 5 linguri de nucă de cocos
  • 5 linguri nucă
  • pentru uns tava:
  • 2 linguri ulei sau unt
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Dai brânza de vaci prin maşina de tocat sau o sfărâmi bine cu furculija. Baţi ouăle cu zahărul, adaugi făina, grisul şi bicarbonatul stins cu oţet şi amesteci brân­za cu stafidele.

Pregăteşti stratul II: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina, zahărul vanilat şi grisul amestecat cu cacao, încorporezi compoziţia obţinută în smântână.

Pregăteşti stratul III : Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi în continuare ca pentru bezea. Amesteci apoi cu nuca de cocos şi cu nuca obişnuită.

Asamblezi pasca: Ungi tava foarte bine cu ulei sau cu mult unt şi o tapetezi cu pesmet. Torni stratul 1, nive­lezi, apoi torni şi nivelezi şi stratul al 2-lea. Dai pasca la cuptor, la foc potrivit timp de o oră. Când e aproape gata, scoţi tava şi torni stratul 3. Mai laşi să se coacă 10 minute, tot la foc potrivit. Laşi să se răcească pasca în tavă, apoi o scoţi pe un platou.

Pasca in 3 straturi, fara aluat

Pasca_in_straturi_fara_aluat

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pasca in trei straturi fara aluat
  • pasca in trei straturi
  • pasca in 3 straturi
  • pasca in trei culori

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact