Pasca-floare cu caise

Printeaza

Pasca-floare cu caise din: faina, sare, zahar, zahar brun, zahar vanilat, unt, oua, griş, lamaie, praf de copt, praf de budinca de vanilie, branza de vaci si smantana dulce.

Pasca_floare_cu_caise

 

Ingrediente:

Blat & grilă:

  • 250 g făină
  • 1 praf sare
  • 75 g zahăr
  • 125 g unt
  • 1 ou

Umplutură:

  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 75 g griş
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 750 g brânză de vaci
  • 200 ml smântână dulce
  • sare
  • 1 conservă caise (850 ml)
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se frământă aluatul din ingredientele menţionate şi se dă la frigider 30 de minute.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se întinde o foaie din 3/4 din cantitatea de aluat; se aşază într-o formă de tort unsă (diametru 26 cm) şi se ridică o margine înaltă.

Se separă ouăle. Se bate untul şi se înglobează 100 g zahăr brun, zahăr vanilat, coajă de lămâie, gălbenuşuri, griş, praf de copt, praf de budincă, brânză de vaci şi smântână.

Separat, se dat albuşurile cu sare şi 100 g zahăr; se înglobează.

Se lasă să se scurgă caisele; câteva se repartizează pe blat şi se aşază deasupra compoziţia de brânză.

Se incrustează restul de caise. Din aluatul rămas se întinde o foaie din care se decupează fâşii ce se vor aşeza pe prăjitură sub formă de grilă.

Se coace la cuptor 70 de minute. Se stinge focul din cuptor şi se lasă tarta înăuntru, până se mai răcoreşte puţin.

Se desprinde apoi marginea formei şi se lasă tarta să se răcească. Se pudrează cu zahăr.

 

Pasca-floare cu caise

Pasca_floare_cu_caise

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

retete

Pască umplută cu brânză și smântână

Pască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon. pentru aluat: 350 g făină 1 linguriță de sare 150 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie 2 gălbenușuri 1 lingură esență de rom 100 g […]

retete

Pască în două straturi, cu mac

Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.