Pasca delicioasa cu ciocolata

Printeaza

O reteta de pasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao, zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana, margarina si pesmet.

Ingrediente:Pasca delicioasa cu ciocolata

  • 300 g aluat de cozonac
  • 150 g de cacao
  • 12 linguri de zahăr
  • 3 linguri de lap­te
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 lămâie
  • 11 gălbenuşuri
  • 1 ou întreg
  • 2-3 linguri de smântână groasă
  • 1 pachet de margarină
  • 2 linguri de pesmet

 

Mod de preparare:

Amestecaţi cacaua cu laptele şi za­hărul, apoi fierbeţi-le la bain-marie până când acest amestec se îngroaşă. Luaţi vasul de pe foc şi, după ce s-a răcit, încorporaţi 10 gălbenuşuri ş 1 ou.

De asemenea, adăugaţi smântână cu mar­garină cât un măr, esenţă de rom, coajă rasă de lămâie şi amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă. Ungeţi o cratiţă sau o formă de tort cu margarină, întindeţi aluatul de cozonac, înţepaţi-l cu furculiţa şi presăraţi-l cu pesmet.

Tur­naţi compoziţia de cacao, ungeţi prăjitura cu un gălbenuş şi daţi-o la cuptor 45-50 minute. In pri­mele 20 de minute lăsaţi focul mic, apoi potriviţi-l mediu. La final, scoateţi pasca din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească. După aceea, scoateţi-o din formă şi aşezaţi-o pe un platou.

Pasca delicioasa cu ciocolata

Pasca delicioasa cu ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.