Pasca delicioasa cu ciocolata
PrinteazaO reteta de pasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao, zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana, margarina si pesmet.
- 300 g aluat de cozonac
- 150 g de cacao
- 12 linguri de zahăr
- 3 linguri de lapte
- 1 fiolă esenţă de rom
- 1 lămâie
- 11 gălbenuşuri
- 1 ou întreg
- 2-3 linguri de smântână groasă
- 1 pachet de margarină
- 2 linguri de pesmet
Mod de preparare:
Amestecaţi cacaua cu laptele şi zahărul, apoi fierbeţi-le la bain-marie până când acest amestec se îngroaşă. Luaţi vasul de pe foc şi, după ce s-a răcit, încorporaţi 10 gălbenuşuri ş 1 ou.
De asemenea, adăugaţi smântână cu margarină cât un măr, esenţă de rom, coajă rasă de lămâie şi amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă. Ungeţi o cratiţă sau o formă de tort cu margarină, întindeţi aluatul de cozonac, înţepaţi-l cu furculiţa şi presăraţi-l cu pesmet.
Turnaţi compoziţia de cacao, ungeţi prăjitura cu un gălbenuş şi daţi-o la cuptor 45-50 minute. In primele 20 de minute lăsaţi focul mic, apoi potriviţi-l mediu. La final, scoateţi pasca din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească. După aceea, scoateţi-o din formă şi aşezaţi-o pe un platou.
Pasca delicioasa cu ciocolata
Pofta buna!