Pască de ciocolată

Printeaza

Pască de ciocolată din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte dulce, zahar vanilat si unt.

Ingrediente:Pasca_de_ciocolata

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 8 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 ml lapte dulce
  • 300 g zahar
  • 200 g unt

pentru umplutura:

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • 1 pahar lapte dulce
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

In prealabil, pregăteşti o maia din drojdia frecată într-o cană cu 2 linguriţe de zahăr, până se lichefiază. Adaugi 2 linguri de lapte călduţ şi 2 linguri de făină, amesteci bine şi laşi maiaua la crescut. Cerni făina într-un castron mare şi faci în mijloc o adâncitură în care pui maiaua şi celelalte ingrediente pentru aluat.

Frămânţi bine aluatul, până obţii o cocă vârtoasă, pe care o laşi la crescut 1-1,5 oră. Intre timp, pregăteşti umplutura aşa: baţi ouăle cu zahărul pe foc mic, până se întăresc. Adaugi făina amestecată laptele călduţ, cacaua şi cio­colata, amestecând continuu, până obţii o cremă mai groasă.

O laşi la ră­cit, după care adaugi untul moale, frecând bine, până se încorporează. Aşezi aluatul dospit pe fundul şi marginile unei forme mai înalte, pe care ai tapetat-o în prealabil. Torni umplutura la mijloc şi introduci forma la cuptor. Când pasca s-a rumenit, o scoţi din cuptor, o laşi să se răcească şi o aşezi pe platou.

Pască de ciocolată

Pasca_de_ciocolata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Claudia Muresan

    N-am facut niciodata pasca, ma apuc acum, sper sa-mi si iasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.