Pască de ciocolată
PrinteazaPască de ciocolată din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte dulce, zahar vanilat si unt.
- 1 kg faina
- 50 g drojdie
- 8 galbenusuri
- coaja rasa de la o lamaie
- 500 ml lapte dulce
- 300 g zahar
- 200 g unt
pentru umplutura:
- 100 g ciocolata
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 4 oua
- 1 pahar lapte dulce
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g unt
Mod de preparare:
In prealabil, pregăteşti o maia din drojdia frecată într-o cană cu 2 linguriţe de zahăr, până se lichefiază. Adaugi 2 linguri de lapte călduţ şi 2 linguri de făină, amesteci bine şi laşi maiaua la crescut. Cerni făina într-un castron mare şi faci în mijloc o adâncitură în care pui maiaua şi celelalte ingrediente pentru aluat.
Frămânţi bine aluatul, până obţii o cocă vârtoasă, pe care o laşi la crescut 1-1,5 oră. Intre timp, pregăteşti umplutura aşa: baţi ouăle cu zahărul pe foc mic, până se întăresc. Adaugi făina amestecată laptele călduţ, cacaua şi ciocolata, amestecând continuu, până obţii o cremă mai groasă.
O laşi la răcit, după care adaugi untul moale, frecând bine, până se încorporează. Aşezi aluatul dospit pe fundul şi marginile unei forme mai înalte, pe care ai tapetat-o în prealabil. Torni umplutura la mijloc şi introduci forma la cuptor. Când pasca s-a rumenit, o scoţi din cuptor, o laşi să se răcească şi o aşezi pe platou.
Pască de ciocolată
Pofta buna!
N-am facut niciodata pasca, ma apuc acum, sper sa-mi si iasa