Pască cu smântână si coaja de lamaie

Printeaza

Pască cu smântână si coaja de lamaie din: aluat de cozonac, smantana, galbenusuri, albusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare.

Poate iti place si:

 

Ingrediente:Pasca_cu_smântâna_si_coaja_de_lamaie

  • aluat de cozonac gata preparat
  • 1 kg smantana
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 2-3 linguri faina
  • 250 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui o foaie de aluat de cozonac, cu o grosime de 2 cm, într-o formă rotundă, unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Din acelaşi aluat împleteşti un sul de grosimea degetului, pe care îl aşezi de jur-împrejurul formei.

Deasupra, întinzi umplutura preparată din smântână amestecată bine cu gălbenuşurile, făina, albuşurile bătute spumă tare cu zahărul pudră, zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă şi puţină sare. Peste umplutură, modelezi suluri din aluat de cozonac şi le aşezi sub formă de grilaj.

Ţii pasca la foc călduţ timp de 20-30 de minute, să crească, apoi o introduci în cuptor la foc potrivit. Laşi să se răcească pasca în formă, după care o scoţi cu multă grijă.

Pască cu smântână si coaja de lamaie

Pasca_cu_smântâna_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

Poate te intereseaza si:

Pasca cu branza fara aluat

Pasca cu branza fara aluat

Pasca cu branza fara aluat din: branza de vaci, oua, zahar, smantana, lapte praf, faina de grau, unt, stafide, esenta de rom. Ingrediente: 750 g brânză de vaci 5 ouă 8 linguri cu zahăr 250 g smântână 3 linguri cu lapte praf 3 linguri cu făină de grâu 100 g unt 150 g stafide esenţă […]

Pasca traditionala cu branza de vaci

Pasca traditionala cu branza de vaci

Pasca traditionala cu branza de vaci din: aluat, oua, ulei, branza de vaci, zahar, stafide, oua, gris, rom. Ingrediente: 500 g aluat de cozonac 1 gălbenuş pentru uns pasca 1 lingură ulei pentru uns tava Pentru umplutură: 1/2 kg brânză de vaci dulce 1 cană zahăr stafide 3 ouă puţin griş rom sau esenţă de […]

Pasca festiva

Pasca festiva

Pasca festiva din: unt, biscuiti de ovaz, crema de branza, mascarpone, zahar, oua, faina, gris, zahar vanilat, lamaie, stafide, rom, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 100 g unt 400 g biscuiţi de ovăz fără cremă Pentru umplutură: 500 g cremă de brânză 500 g cremă mascarpone 175 g zahăr 4 ouă 50 g făină 50 g […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.