Pasca cu orez si aroma de vanilie

Printeaza

Pasca cu orez din: faina, oua, galbenusuri, lapte, smantana, drojdie, unt, ulei, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, orez, stafide, esenta de rom.

Ingrediente:Pasca_cu_orez_si_aroma_de_vanilie

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • doua galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 200 g smantana
  • 50 g drojdie
  • 150 g unt sau 200 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita de sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 250 g orez
  • 1 l lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

Se pregateste mai intai un aluat ca de cozonac, din ingredientele de mai sus, dupa care se lasa la crescut doua-trei ore.

Orezul se spala si se fierbe in laptele in care s-a pus si batonul de vanilie.

Dupa ce a fiert bine (devenind cremos), se lasa sa se raceasca.

Galbenusurile se freaca bine cu zahărul, albusurile se bat spuma.

Dupa ce orezul s-a racit complet, se incorporeaza in el, pe rand, galbenusurile, albusurile si aromele.

Mai departe se procedeaza ca la orice alta reteta de pasca.

 

Pasca cu orez si aroma de vanilie

Pasca_cu_orez_si_aroma_de_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pasca vanilata

Pasca vanilata

Pasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un plic drojdie uscată 2 ouă 5 linguri zahăr 100 ml lapte 80 g unt 20 ml ulei sare Pentru umplutură: un kg brânză de vaci 200 g smântână 5 ouă + un gălbenu: 200 […]

 

Pasca de branza

Pasca aromata cu umplutura de ciocolata

Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]

 

Pasca cu gris

Pasca cu gris

Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie   Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]

 

Pasca cu branza de vaci si stafide

Pasca cu branza de vaci si stafide

Pasca cu branza de vaci si stafide din: faina, branza, stafide, rom, vanilie, sare, lamaie, smantana. Ingrediente: aluat simplu de cozonac din 500 g făină 1 kg brânză de vaci grasă 200 g zahăr 50 g unt 1 fiolă esenţă de vanilie 1 fiolă esenţă de rom 1 linguriţă coajă de lămâie fin rasă 1/2 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.