Pasca cu gris, smantana si stafide

Printeaza

Pasca cu gris, smantana si stafide din: smântână groasă, zahăr pudră, zahăr vanilat, oua, coaja de lamaie, făină, gris, sare, stafide.

Pasca cu gris, smantana si stafide

Ingrediente:

  • 800 g smântână groasă
  • 200 g zahăr pudră
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 7 ouă
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri griş
  • 1 praf de sare
  • 100 g stafide

 

 

Mod de preparare:

Pui smântână într-un tifon sau pânză albă deasă, o legi la capete şi pui legătura cu smântână într-un vas cu mălai, acoperind-o bine ca să tragă zerul.

Laşi aşa smântână timp de 6-8 ore, apoi o scoţi din vas, desfaci legătura cu grijă, să nu intre mălai şi scoţi smântână scursă, care trebuie să aibă con­sistenţa brânzei de vaci.

Freci gălbenuşurile cu za­hărul, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi praful de sare.

Adaugi în această compoziţie smântână amestecată cu o lingură de făină.

Baţi albuşurile spumă şi le adaugi peste restul compoziţiei.

Torni umplutura pe foaia de copt din tavă, presărată cu griş, apoi împrăştii stafidele. Serveste Pasca cu gris, smantana si stafide.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pască în două straturi, cu mac

Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]

Pasca vanilata

Pasca vanilata

Pasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un plic drojdie uscată 2 ouă 5 linguri zahăr 100 ml lapte 80 g unt 20 ml ulei sare Pentru umplutură: un kg brânză de vaci 200 g smântână 5 ouă + un gălbenu: 200 […]

 

Pasca cu orez

Pasca cu branza dulce si frisca

Pasca cu branza dulce si frisca din: faina, zahar, ou, lapte, unt, branza dulce, vanilie, zahar pudra, amidon, oua, frisca. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150g zahăr 1 ou circa 50 ml lapte 1 lingură unt pentru formă Pentru umplutură şi decor: 1200 g brânză dulce 125 ml lapte baton de vanilie 250 g […]

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.