Pasca cu ciocolata, nuca si smantana

Printeaza

Pasca cu ciocolata, nuca si smantana din: aluat de cozonac, ciocola­tă cu lapte, nuca, unt, amidon, smantana, unt, ou.

Pasca cu ciocolata, nuca si smantana

Ingrediente:

  • 300 g aluat de cozonac
  • 200 g ciocola­tă cu lapte
  • 10 g nucă măcinată
  • 1 lingu­ră unt
  • 1 lingură amidon
  • 3 linguri smântână
  • unt pentru uns forma
  • 1 ou pentru uns

 

 

Mod de preparare:

Faci mai întâi aluatul de cozonac, pe care apoi îl îm­părţi în două părţi egale.

O parte o foloseşti pentru blat, iar cealaltă jumătate pentru „împletitură”.

Plan­şeta de lucru o ungi cu ulei şi pregăteşti foaia care trebuie aşezată pe fundul tăvii.

Tava de copt o ungi cu unt, o tapetezi cu hârtie de copt şi pui blatul de pască în ea.

Din cealaltă parte de aluat faci coro­niţa. Faci un şirag de aluat ca pentru covrigi, iar cu laterala palmei apeşi din loc în loc, până se subţia­ză, rezultând un rând de bile cu aspect de şirag de mărgele.

Coroniţa o aşezi în tavă peste blat.

Ciocolata o rupi bucăţe­le şi o topeşti într-un vas la bain-marie.

Adaugi , nucile măcinate, untul şi amidonul şi ames­teci bine. Iei vasul de pe aburi, adaugi smântână şi omogenizezi.

Compoziţia o torni în mijlocul păştii, după care ungi coroniţa cu un ou bătut.

Dai tava la cuptorul încins la 180°C în primele 5-10 minute, apoi la 165°C, timp de 30-35 de minute.

După ce pasca este gata, o laşi în tavă să se răcească şi abia apoi o scoţi.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Pasca vanilata

Pasca vanilata

Pasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un plic drojdie uscată 2 ouă 5 linguri zahăr 100 ml lapte 80 g unt 20 ml ulei sare Pentru umplutură: un kg brânză de vaci 200 g smântână 5 ouă + un gălbenu: 200 […]

 

Pasca de branza

Pasca aromata cu umplutura de ciocolata

Pasca cu umplutura de ciocolata din: faina, margarina, zahar, ciocolata, cacao, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarina 1 ou 50 g zahăr 1 praf de sare margarină pentru uns forma Umplutură: 100 g ciocolată de menaj 2 linguri cacao 2 linguri făină 200 ml lapte 4 ouă 100 g margarină […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.