Pasca cu aluat de cozonac

Printeaza

Pasca cu aluat de cozonac din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, oua, unt, smantana dulce, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie.

Ingrediente:Pasca_cu_aluat_de_cozonac

  • 300 g aluat de cozonac
  • 2 linguri unt pentru uns forma

pentru umplutura:

  • 300 g branza de vaci
  • 1/2 pahar zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingura fiana
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura mare cu stafide
  • 3 oua
  • 1 lingura unt
  • 1/2 pahar smantana dulce
  • scortisoara
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie sau de portocale

 

Mod de preparare:

Mixezi brânza de vaci cu zahărul, un praf de sare, făina, două ouă, o lingură de unt, smântână şi mirodenii, după gust. Adaugi stafidele şi amesteci bine. Ungi o formă rotundă potrivită cu unt, întinzi jumătate de aluat în foaie şi îmbraci forma. Torni com­poziţia cu brânză în formă şi din jumătate din aluatul oprit faci un şnur mai lung împletit şi îl aşezi pe mar­ginile pascăi.

Mai faci două şnururi mai mici împletite, pe care le aşezi în formă de cruce deasupra umpluturii, lipind bine capetele. O ungi cu un ou bătut. O introduci în cupto­rul preîncălzit, la foc mediu, pentru 45-50 de minute. O laşi să se răcească bine în formă, după care o răstorni.

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca_cu_aluat_de_cozonac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.