Pasca bucovineana cu lapte si coaja de lamaie

Printeaza

Pasca bucovineana cu lapte si coaja de lamaie din: ouă, zahăr, drojdie, sare, coajă de lămâie, făină, lapte, unt.

Ingrediente:Pasca_bucovineana_cu_lapte_si_coaja_de_lamaie

  • 10 ouă
  • 1 pahar de zahăr
  • 1 lingură de drojdie
  • sare
  • coajă de lămâie
  • făină cât să iasă un aluat de împletit
  • 1 pahar de lapte
  • unt de uns

Mod de preparare:

Făina se ţine peste noapte în spatele cuptorului, să fie caldă. Se face o maia cu lapte, drojdie, ou, puţină făină, se lasă să crească.

Se amestecă apoi toate, se plămădeşte aluatul. Se împletesc în două sau în trei şuviţe nu prea groase şi se potrivesc în cratiţa unsă cu unt, ca la o învârtită.

Pe mijloc se formează o cruce. Se lasă la loc călduţ, să crească, apoi se unge cu unt şi se dă la cuptor încins, pe foc molcom, până se rumeneşte.

Pasca bucovineana cu lapte si coaja de lamaie

Pasca_bucovineana_cu_lapte_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pască în două straturi, cu mac

Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.