Pască cu brânză dulce şi stafide

Printeaza

O reteta de pasca cu branza si stafide din: faina, lapte, unt, oua, zahar, drojdie, sare, branza de vaci, stafide, zahar si coaja de lamaie.

Ingrediente:Pască cu brânză dulce şi stafide

  • 700 g faină
  • 1 cană lapte
  • 50 g unt
  • 3-4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 cub de drojdie sau 1 plic de drojdie uscată
  • sare

pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci sau 1 kg smântână
  • 300 g stafide
  • 4 ouă
  • 1 cană zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Pune la scurs într-o sită brânza. Dacă foloseşti smântâ­nă, aceasta trebuie să fie foarte groasă şi fără zer. Amestecă 3 linguri cu făină cu drojdia şi puţin lapte căl­duţ. Lasă să crească. Cerne făina într-un castron adânc, adaugă ouăle întregi şi maiaua. Maiaua se ţine la cald până când creşte, apoi se foloseşte.

Toarnă laptele cald (în care ai topit 200 g zahăr şi 1 lin­guriţă cu sare) peste faină şi frământă aluatul 20 de minute. Adaugă treptat unt în timpul frământatului. Pentru umplutură, amestecă într-un castron adânc brân­za sau smântână cu ouăle, stafidele spălate şi scurse, 1 cană cu zahăr şi coaja rasă de la o lămâie. Omogenizează bine.

Foloseşte două forme rotunde pentru pască (o cratiţă sau o formă de tort). Unge-le cu unt şi îmbracă-le cu aluat. Toarnă jumătate de umplutură în fiecare formă şi coace-le în cuptorul preîncălzit pentru o oră.

Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.