Parjoale moldovenesti

Printeaza

Parjoale moldovenesti

Ingrediente:Parjoale moldovenesti

  • 325 g carne de vită
  • 325 g cartofi (sau 150 g pâine albă )
  • 100 g făină
  • 150 g pesmet
  • 2 ouă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 50 g pătrunjel verde
  • 100 g ceapă
  • 30 g ulei sau untură
  • 15 g sare
  • 1 g piper

 

Mod de preparare:

Carnea o speli bine şi o tai felii. Car­tofii îi cureţi şi îi dai pe râzătoare, iar dacă foloseşti pâine, o cureţi de coajă, o înmoi în apă şi o storci. Usturoiul îl pisezi bine, pătrunjelul îl toci mărunt, ceapa o înăbuşi în ulei cu 50 ml apă şi o răceşti.

Cerni făina şi pesmetul. Carnea, ceapa, cartofii (sau pâinea) le treci prin maşina de tocat. Pasta obţinută o amesteci bine cu usturoi, pătrunjel verde, un ou, sare şi piper.

Compoziţia o împărţi în 20 de bucăţele şi modelezi cu mâna pârjoale, pe care le treci prin făină, prin ou bătut, prin pesmet, le aşezi în tăvi şi le introduci în frigider 2-3 ore pentru a se întări crusta.

Apoi introduci pârjoalele în uleiul înfierbântat şi le prăjeşti pe ambele părţi până se rumenesc. Le poţi servi, după preferinţă, cu sos tomat, smântână sau iaurt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.