Parjoale din peste cu sos

Printeaza

O reteta de parjoale din crap cu cartofi, lamaie, peste, oua, ceapa servite cu garnitura de salata verde sau ardei capia

Ingrediente:Parjoale din peste cu sos

  • un kilogram crap
  • 500 g cartofi
  • o lămîie
  • 100 g pesmet
  • piper
  • două ouă
  • 200 g ceapă
  • ulei
  • zahăr pu­dră
  • cuişoare
  • sare
  • 100 g făină
  • 4 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de oase şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu jumătate din cantitatea de ceapă.

Se adaugă piperul, zahărul, ouăle şi pesme­tul. Din pasta obţinută se fac pîrjoale, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei.

Sepa­rat se înăbuşă restul de ceapă.

Cînd este rumtenită se adaugă cartofii tăiaţi felii rotumde, se pune sare, piper, cui­şoare, foi de dafin şi apă caldă. Se aco­peră şi see lasă pe foc pînă ce cartofii sînt fierţi.

Se adaugă pîrjoalele din peş­te.

Dacă sosul este scăzut se mai picură puţină apă, se acoperă şi se mai lasă să dea douăă-trei clocote.

Se stoarce lămîia şi se servesc fierbinţi cu garnitură de salată verde sau cu ardei capia în oţet.

 

Poftă bună!

 

 


Poate te intereseaza:

Parjoale in sos de rosii

Parjoale in sos de rosii din:  carne de pasare, suc de rosii, ceapa, paine, usturoi, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată de pasăre 400 ml suc de roşii 1 ceapă mică 100 g miez de pâine albă 2 căţei de usturoi 1 lingură făină 1 ou sare piper pătrunjel ulei   Mod de […]

Parjoale cu mei

Parjoale cu mei din: ceapa, ulei, mei, nuci, usturoi, tofu, sos de soia, ulei, faina, sare. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei 2 căni de mei 1/2 cană nuci măcinate 2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 ceapă tăiată mărunt 1 cană tofu zdrobit 2 linguri pătrunjel verde 1 lingură sos de soia 2 linguri ulei […]

 

Parjoale cu garnitura de legume si vin rose

Parjoale cu garnitura de legume si vin rose

Parjoale cu garnitura de legume si vin rose din: carne de vita, franzela, ceapa, pesmet, marar, patrunjel, sare, piper, cartofi, ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne de vită 1 ou 1 felie de franzelă 1 ceapă, pesmet mărar şi pătrunjel sare piper măcinat 2 cartofi fierţi 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi de […]

 

Parjoale de ovaz cu salata de porumb

Parjoale de varza cu smantana

Parjoale de varza cu smantana din: varza, paine, lapte, untdelemn, oua, smantana, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg varză albă 100 g pâine 50 ml lapte 100 ml untdelemn sau untură 3 ouă 2 linguri smântână sare piper mărar şi pătrunjel verde   Mod de preparare: Varza se curăţă, se spală şi se opăreşte […]

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • pirjoale din peste
  • parjoale de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.