Parjoale de gaina
PrinteazaParjoale de gaina
- 1 găină
- 2-3 linguri smîntînă
- 100 g unt (sau 150 g slănină)
- 3 felii miez de pline
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar
- 2 ouă
- pesmet
- sare
- piper
- 500 g garnitură de zarzavat
- 10 linguri sos
Mod de preparare:
Alegem o găină şi fără să o pîrlim îi scoatem pielea, desfacem carnea de pe oase şi o tocăm. Apoi adăugăm miez de pîine albă, ceapă, pătrunjel, mărar şi o bucăţică de unt, batem totul în piuliţă şi trecem compoziţia printr-o sită rară. Dacă nu este destul de moale, adăugăm smîntînă.
Punem piper, amestecăm bine cu lingura, udăm masa cu apă rece şi împărţim carnea, socotind cîte două pîrjoale de persoană.
Facem pîrjoale punînd în fiecare cîte un os de pasăre cu un capăt ieşit în afară în partea cea mai ascuţită a pîrjoalei. Mai departe procedăm la fel ca la pîrjoalele din carne de vacă dîndu-le prin pesmet şi prăjindu-le în unt sau în untură, la foc mic.
Servim cu orice garnitură de zarzavat cu sos picant sau sos de ciuperci.
Pofta buna!