Parjoala dietetica la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de parjoala dietetica cu: carne, ceapa, paine, patrunjel verde, oua, pesmet, sare.

Ingrediente:

  • 500 g carne
  • 1 ceapă
  • 1 felie pâine
  • pătrunjel verde
  • 1 ou
  • pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Toci ceapa, dai carnea prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă şi ames­teci apoi cu ceapa, oul şi sare după gust. Carnea astfel preparată o pui pe un fund de lemn presărat cu pesmet şi modelezi un sul.

Pui 1 cratiţă de 2 kg cu apă să fiarbă şi, când clocoteşte, pui un capac cu dosul în sus, ungi cu ulei şi pe el aşezi sulul de carne sau dai o formă rotundă, după dorinţă. Introduci cratiţa în cuptorul fierbinte, potriveşti focul să nu fie prea mare şi laşi să se coacă încet, ca să se pătrundă bine.

Când a prins o crustă rumenă peste tot, pârjoala este gata. Poţi servi pârjoala atât rece, cât şi caldă. Este dietetică pentru că nu este prăjită în grăsime, ci este doar coaptă. O poţi pregăti chiar şi pentru copii, pentru că e mai sănătoasă coaptă astfel, decât prăjită în ulei sau untură.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.