Parfeu de vanilie

Printeaza

Parfeu de vanilie

Ingrediente:Parfeu de vanilie

  • 2—3 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 baton de vanilie
  • 115 g zahăr
  • 400 g frişcă

 

Mod de preparare:

Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit.

Se scoate vanilia şi se amestecă cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi se bagă la frigider, 8-10 ore.

Dacă nu avem frigider, se pune un capac ermetic pe formă şi se îngroapă într-o găleată cu gheaţă măruntă amestecată cu sare grunjoasă.

Se înveleşte cu o cîrpă groasă de sac să nu se topească gheaţa. Pe timp călduros se varsă la circa 1 oră gheaţa topită şi se înlocuieşte cu altă gheaţă şi sare.

Parfeul se lasă la gheaţă 3-4 ore.

Cînd se serveşte, se spală forma cu apă rece şi se răstoarnă pe un platou.

Se garniseşte cu frişcă bătută şi cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.