Parfeu de vanilie
PrinteazaParfeu de vanilie
- 2—3 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 baton de vanilie
- 115 g zahăr
- 400 g frişcă
Mod de preparare:
Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit.
Se scoate vanilia şi se amestecă cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi se bagă la frigider, 8-10 ore.
Dacă nu avem frigider, se pune un capac ermetic pe formă şi se îngroapă într-o găleată cu gheaţă măruntă amestecată cu sare grunjoasă.
Se înveleşte cu o cîrpă groasă de sac să nu se topească gheaţa. Pe timp călduros se varsă la circa 1 oră gheaţa topită şi se înlocuieşte cu altă gheaţă şi sare.
Parfeul se lasă la gheaţă 3-4 ore.
Cînd se serveşte, se spală forma cu apă rece şi se răstoarnă pe un platou.
Se garniseşte cu frişcă bătută şi cu zahăr.
Pofta buna!