Parfeu de praline

Printeaza

Parfeu de praline

Ingrediente:Parfeu de praline

  • 150 g alune sau migdale
  • 1 plic vanilie
  • 2 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 120 g zahăr
  • 400 g frişcă

 

Mod de preparare:

Ouăle se bat cu telul (la bain mărie) cu 80 g zahăr şi vanilie. Se caramelizează 40 g zahăr şi se amestecă cu alunele prăjite şi cînd s-au răcit se pisează mărunt.

Se amestecă cu ouăle bătute, frişca bătută spumă şi se pune într-o formă de parfeu.

Se bagă la frigider 8-10 ore, apoi se răstoarnă pe platou garnisit cu frişcă bătută şi zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.