Parfe de cafea

Printeaza

Parfe de cafea din: zahar, galbenus, frisca, cafea, ciocolata.

Ingrediente:Parfe_de_cafea

  • 180 g zahăr
  • 8 gălbenuşuri
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură cafea solubilă

Pentru servit:

  • ciocolată
  • friscă

 

Mod de preparare:

Zahărul si 110 ml apă se pun pe foc si se lasă să devină un sirop gros. Siropul fiert se toarnă în fir subtire peste gălbenusuri, amestecând la mixer. Apoi, crema formată se pune la bain-marie si se amestecă în continuare.

Se scoate de la bain-marie si se continuă amestecarea pana ce se răceşte. I se adaugă atunci cafeaua amestecată cu o lingură de apă caldă. Se bate frişca si se adaugă usor în compozitia de căfea.

Se toarnă fie într-o formă mare, fie in forme individuale si se lasă la congelator 3 ore. Se serveste cu decor de ciocolată şi friscă alături.

Parfe de cafea

Parfe_de_cafea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.