Parfe cu zmeura si nuga

Printeaza

Parfe cu zmeura si nuga din: nuca cu migdale, inghetata de vanilie, vin rosu dulce, albus, zmeura, zahar tos si suc de portocale.

Ingrediente:Parfe_cu_zmeura_si_nuga

  • 100 g nuga cu migdale, congelata in prealabil, pentru a fi rupta mai usor
  • 1 kg inghetata de vanilie
  • 3 linguri vin rosu dulce
  • 1 albus
  • 200 g zmeura congelata

pentru sos:

  • 100 g zmeura, plus cateva pentru ornat
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura suc de portocale

 

Mod de preparare:

Unge cu ulei o tava de chec, apoi tapeteaz-o cu folie adeziva. Sfarama nuga inghetata cu un sucitor. Scoate inghetata din congelator cu 30 de minute inainte de preparare. Amesteca intr-un castron inghetata, vinul rosu si nuca si amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.

Bate spuma albusul, incorporeaza-l in amestecul de inghetata, apoi pue zmeura. Pune compozitia in tava cu o lingura, apoi da la congelator pana se solidifica.

Pentru sos, pune intr-un robot zmeura, zaharul si sucul de portocale, amesteca bine, apoi trece sosul printr-o sita si tine-l la frigider. Scoate parfe-ul din congelator cu 15 minute inainte de a-l servi, stropeste cu sos si presara zmeura proaspata sau decongelata.

Parfe cu zmeura si nuga

Parfe_cu_zmeura_si_nuga

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. arata asa bine doamneeeee ce-mi place! 🙂

  2. minunat arata! minunat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.