Parfe cu ricotta şi cozonac

Printeaza

O reteta de parfe cu ricotta si cozonac din: ricotta, galbenusuri, lapte, smantana, cozonac, zahar, foid e gelatina, esenta de vanilie, smantana si ciocolata de menaj.

Ingrediente:Parfe cu ricotta şi cozonac

  • 150 g ricotta
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 ml lapte
  • 60 ml smântână dulce
  • 60 g cozonac
  • 20 g zahăr
  • 1,5 foi de gelatină
  • 2 linguri brandy
  • 1 esenţă vanilie

pentru sosul de ciocolată:

  • 30 ml smântână dulce
  • 50 g ciocolată menaj

 

Mod de preparare:

Pune gălbenuşurile în vasul mixerului, adaugă esenţa de vanilie şi cozonacul înmuiat în laptele rece şi stors foarte bine. Mixează totul până când obţii o cremă, adaugă ricotta, gelatina înmuiată în apă rece şi dizolvată, pe foc, în brandy.

Bate smântână cu zahărul până obţii frişcă, încorpo- reaz-o uşor în amestecul de mai înainte şi umple cu această compoziţie forme semisferice. Pune-le apoi în frigider 2-3 ore ca să se întărească.

Topeşte ciocolata, las-o să se răcorească puţin, apoi toarn-o peste smântână şi amestecă bine. Serveşte parfeurile acoperite cu sosul de ciocolată.

Ai grijă ca smântână pentru frişcă să fie foarte rece (cel mult 5-6° C). Dacă foloseşti telul, bate-o foarte lent: în acest fel, smântână va încorpora aerul mai bine şi va rămâne tare. Cea mai bună smântână pentru frişcă este cea integra­lă, cu un conţinut de cel puţin 30% grăsimi.

Parfe cu ricotta şi cozonac

Parfe cu ricotta şi cozonac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.