Parfait de ficatei de pui cu jeleu de vin

Printeaza

Parfait de ficatei de pui cu jeleu de vin din: unt, ceapa, dafin, cimbru, ficatei de pui, vin alb, smantana, oua, paine prajita, castraveciori murati, gelatina, zahar, cimbru.

Ingrediente: 

  • 200g de unt
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 1 foaie de dafin
  • 3 fire de cimbru
  • 500g ficăţei de pui
  • 100ml de vin alb dulce
  • 100ml de smântână pentru gătit
  • 3 ouă, la temperatura camerei
  • pâine prăjită şi castraveciori muraţi, pentru servit

Ingrediente pentru jeleu:

  • 3 foi de gelatină
  • 250ml de vin alb dulce
  • 50g de zahăr
  • câteva frunze de cimbru

 

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o tigaie mare şi pune în ea ceapa, ierburile, sare şi piper, căleşte-le la foc mic 10 minute, până când devin foarte moi.

Transferă ceapa în robotul de bucătărie şi aruncă ierburile. Toarnă untul într-o carafă, lăsând doar 1 lingură în tigaie.

Dă focul mai mare sub tigaie şi pune în ea ficăţeii. Asezonează-i şi prăjeşte-i 30 de secunde pe fiecare parte sau până când se rumenesc pe toate părţile.

Vor fi în continuare foarte cruzi în interior.

Scoate-i din tigaie şi pune-i în robotul de bucătărie.

Toarnă vinul în tigaia încinsă şi aşteaptă să scadă la jumătate, răzuind cu o spatulă eventualele bucăţi de ficat prinse de tigaie, în timp ce vinul clocoteşte, toarnă-l peste ficăţei şi ceapă.

Porneşte robotul de bucătărie şi pasează bine ficăţeii.

Cu motorul încă pornit, toarnă încet smântână şi adaugă ouăle, unul câte unul, apoi untul cald.

Asezonează cu 2 linguriţe sare de mare şi nişte piper, dar nu gusta, pentru că amestecul este crud.

Trece-l printr-o sită, ajutându-te cu o spatulă.

Incinge cuptorul la 160°C şi fierbe un ibric mare de apă. Pune 6 borcane de sticlă termorezistente sau vase ramekin într-o tavă de copt. Pune parfait în toate.

Toarnă apă fierbinte în jurul lor, atâta câtă poţi duce fără să o verşi din tavă. Coace parfait-urile 45 de minute, până când se întăresc şi se umflă puţin în mijloc.

Lasă-le să se răcească la temperatura camerei (poţi grăbi procesul punând apă rece în tava pe care o aşezi pe un grătar de prăjituri), apoi dă-le la frigider.

Pentru a face jeleul, înmoaie foile de gelatină în apă rece, până când devin complet moi. Incălzeşte vinul şi zahărul pentru ca acesta din urmă să se dizolve, apoi ia vinul de pe foc.

Stoarce gelatina cât mai bine, apoi încorporeaz-o în vin, amestecând până când se dizolvă în întregime.

Pune compoziţia deoparte.

Când s-a răcit, dar este încă lichidă, toarn-o peste parfait-uri, adăugând pe alocuri câteva frunze de cimbru.

Lasă-le în frigider pentru ca jeleul să se stabilizeze cel puţin 30 de minute.

Serveşte parfait-ul cu pâine prăjită şi castraveciori muraţi.

 

Parfait de ficatei de pui cu jeleu de vin

Parfait_de_ficatei_de_pui_cu_jeleu_de_vin

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.