Parfait de ciocolata si castane

Printeaza

Parfait de ciocolata si castane din: ciocolata, piure de castane, biscuiti, potocale, smantana.

Ingrediente:Parfait de ciocolata si castane

  • 200g de ciocolată cu lapte, topită şi răcita
  • 500g de piure de castane îndulcit
  • 100g de biscuiţi amaretti, fărâmiţaţi grosier
  • 2 portocale, decojite, membranele îndepărtate, tocate grosier, plus coaja de la 1 portocală
  • 450ml de smântână pentru frişcă, bătuta până obţii o frişcă moale
  • 50g de ciocolată amăruie, rasă grosier, pentru decorat

 

Mod de preparare:

Clăteşte o tavă pentru chec de 22 x 10 x 7cm (de circa 1,51) cu apă rece, însă nu o usca. Tapetează tava cu folie alimentară, întinzând-o bine, pentru o suprafaţă cât mai fină.

Amestecă ciocolata cu piureul de castane şi biscuiţii amaretti, apoi adaugă portocalele şi coaja şi amestecă din nou.

Incorporează frişca cu grijă, folosind o spatulă, apoi transferă compoziţia în tavă. Niveleaz-o şi acoper-o cu folie alimentară. Congeleaz-o 3-4 ore sau până se stabilizează.

Scoate parfait-ul de la congelator cu 20 de minute înainte de a-l servi. Pentru a-l tăia, ţine tava în apă fierbinte cateva secunde, apoi răstoarnă-l pe un platiou si îndepărtează folia alimentară. Presara ciocolată amăruie rasă şi feliaza.

 

Parfait de ciocolata si castane

Parfait de ciocolata si castane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.