Parfait cu vişine

Printeaza

Parfait cu vişine din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, dulceata de visine, fructe confiate, inghetata de fructe, inghetata de vanilie, frunze de menta.

Ingrediente:Parfait_cu_visine

  • 3 oua
  • 3 linguri zhar
  • 2 linguri faina
  • 1 pliculet zahar vanilat (pentru foaia de rulada)

pentru umplutura:

  • dulceata de visine
  • fructe confiate
  • 500 ml inghetata de fructe
  • 500 ml inghetata de vanilie
  • frunze de menta pentru ornat

 

Mod de preparare:

Separi ouăle, iar gălbenuşurile le freci cu un praf de sare. Baţi albuşurile spumă cu zahărul va­nilat şi făina. Omogenizezi cele două compoziţii. Tapetezi tava cu hârtie pentru copt şi coci aluatul 10 minute pe o parte şi 10 minute pe cealaltă.

Scoţi foaia caldă şi o aşezi pe o tavă de yena îngustă, cum e cea de cozonac, tapetată cu folie de aluminiu. Pui un strat de îngheţată de fructe, vişine din dulceaţă şi deasupra fructe confiate. Mai adaugi un strat de vişine din dulceaţă, un strat de îngheţată de vanilie. întinzi pe toată suprafaţa cu atenţie, să nu iasă din formă.

Acoperi cu foaia de pe margine şi înfăşori totul în folie de aluminiu. Dai tava la rece şi după ce e gata, serveşti parfait-ul ornat cu bobiţe de vişine şi furnzuliţe de mentă.

Parfait cu vişine

Parfait_cu_visine

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu pui la congelator?Pana o servesti se topeste inghetata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.