Papricas de vita cu spaetzle

Printeaza

Papricas de vita cu spaetzle din: antricot de vita, ulei, ceapa, boia, sare, piper, faina, oua, lapte.

Ingrediente:Papricas de vita cu spaetzle

  • 800 g antricot de vită
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri boia dulce
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de făină

Pentru spaetzle (găluşte):

  • 280 g făină albă
  • 4 ouă medii
  • 2 linguriţe sare
  • 80 ml lapte

 

Mod de preparare:

Tai carnea cuburi. într-o oală pui uleiul să se încingă şi adaugi carriea, pe care o laşi pe foc mediu. Cât timp carnea se rumeneşte, tai ceapa cubuleţe. După ce s-a evaporat apa din carne, adaugi şi ceapa peste aceasta şi mai laşi să se gătească împreună 5 minute.

Cât timp se găteşte carnea îm­preună cu ceapa, pui la foc o altă oală cu apă şi laşi să fiarbă. Adaugi peste carnea amestecată cu ceapa, boiaua dulce şi amesteci bine totul cu o lingură. Acum este momentul să adaugi cam 500-700 ml apă fiartă. Pui sare şi piper după gust şi acoperi oala cu un capac.

Laşi papricaşul să fiarbă la foc mic, mai bine de o oră, până se evaporă cam jumătate din lichid şi carnea se înmoaie bine. Când carnea este gătită, dacă doreşti poţi să îngroşi sosul. Intr-un bol pui o lingură plină cu făină şi adaugi peste ea zeamă de la papricaş, astfel în­cât să nu rămână cocoloaşe, după care torni acest amestec în oala cu carne, amestecând cu grijă

Pregăteşti spaetzle aşa:

Baţi ouăle cu o furculiţă, cât să spargi gălbenuşurile, apoi adaugi sarea. Torni apoi laptele şi ames­teci cu un tel ingredientele. Peste partea lichidă a reţetei adaugi făina, amestecând energic până aluatul devine omogen.

Aluatul de spaetzle este unul moale, dar dacă este prea lichid, mai adaugi 20-30 g făină, nu prea multă, căci găluiştele vor fi foarte tari. Pregăteşti to oală mare plină cu apă care cloccoteşte. Pui în oală„răzătura” de spaetzle, turnând aluatul peste ea. Laşi 1-2 minnute să fiarbă găluştele, iar când se ridicară la suprafaţă, le scoţi cu o paleta într-un vas.

Serveşti apoi papricaşul cu găluştele prooaspete.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.