Papricas de ciuperci (varianta)

Printeaza

O reteta de papricas de ciuperci din: ceapa, rosii, ciuperci, boia de ardei, margarina, vin si sare.

Ingrediente:Papricas de ciuperci

  • un kg de ciuperci
  • două cepe
  • două roşii
  • boia de ardei (dulce şi iute) după gust
  • două linguri de făină de grâu
  • 50 g margarina (sau unt, sau untdelemn)
  • 50 ml vin
  • sare

 

Mod de preparare:

Se aleg ciuperci de cultură, de preferinţă mai mici, se curăţă, li se rup codiţele şi se înăbuşă, cu puţină sare, într-o cratiţă mai adâncă, cu capac. Apă se pune foarte puţină şi numai dacă este nevoie.

Se adaugă apoi roşiile, descojite şi curăţate de seminţe, tăiate foarte mărunt. Se mai toarnă foarte puţină apă şi se lasă să fiarbă, la foc mic.

Separat, se căleşte ceapa (dată pe râzătoare) sau doar se înăbuşă, se adaugă boia de ardei (dulce şi iute), după preferinţă, şi sare. Se mai toarnă puţină apă şi se lasă să fiarbă mocnit, până când ceapa se „topeşte” şi arată ca un sos.

Se toarnă în cratiţa cu ciupercile.

In altă crăticioară, se căleşte făina în margarină şi, până nu începe a se rumeni, se toarnă puţin din zeama din cratiţă şi se amestecă repede ca să se dizolve faina şi să nu se formeze cocoloaşe.

Se mai toarnă puţină zeamă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până ce sosul începe să se îngroaşe.

Se toarnă şi acest sos peste ciuperci. Acum se adaugă şi vinul. Se lasă să fiarbă împreună totul, amestecând uşor, să se omo­genizeze. Se serveşte cu găluşte de făină sau cu mămăliguţă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.