Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţe

Printeaza

O reteta de pappardelle cu tocanita de chiftelute din: pappardelle, unt, parmezan, carne tocata, ardei iute, cortisoara, nucsoara, usturoi, sare de mare, ou, parmezan, coaja de lamaie, usturoi, busuioc, rosii si otet de vin rosu.

Ingrediente:Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţe

  • 600 g pappardelle uscate de calitate bună
  • un cubuleţ de unt
  • o mână de parmezan proaspăt ras

Pentru chifteluţe:

  • 450 g carne tocată mai mare, de calitate bună
  • 1- 2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi
  • un praf de scorţişoară
  • 1/2 nucşoară rasă
  • 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • un ou mare
  • o mână de parmezan proaspăt ras, plus încă puţin pentru decor
  • coaja rasă de la o lămâie

Pentru sosul de roşii ulei de măsline:

  • 2-3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
  • o legătură de busuioc proaspăt, de la care aţi ales frunzele şi aţi tocat tulpinile
  • un ardei iute roşu proaspăt, străpuns cu vârful unui cuţit
  • 2 conserve de câte 400 g de roşii lunguieţe
  • puţin oţet de vin roşu
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Ca să faceţi chifteluţele, amestecaţi toate ingredientele cu mâna şi modelaţi sfere de mărime potrivită. Din când în când, treceţi-vă mâinile sub un jet de apă rece, pentru ca chifteluţele să fie mai dense şi să-şi păstreze mai bine forma. Aşezaţi chifteluţele pe o tavă şi puneţi-le în frigider în timp ce faceţi sosul de roşii.

Puneţi pe foc o cratiţă cu puţin ulei de măsline. Căliţi uşor usturoiul, tulpinile de busuioc şi ardeiul iute întreg, apoi adăugaţi roşiile şi oţetul de vin roşu. Condimentaţi cu sare şi piper, apoi lăsaţi să fiarbă în clocote mici o jumătate de oră.

încălziţi puţin ulei de măsline într-o tigaie şi puneţi în ea chifteluţele. Prăjiţi-le până când se rumenesc frumos, apoi adăugaţi-le la sosul de roşii. Scoateţi ardeiul iute din sos şi potriviţi de sare şi piper. Mai fierbeţi încă 10-15 minute, între timp, dacă folosiţi paste uscate, aduceţi la fierbere apă sărată într-o oală mare şi fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.

Altfel, când chifteluţele sunt aproape gata, fierbeţi pastele proaspete al dente, timp de 2-3 minute. Scurgeţi pastele într-o strecurătoare, păstrând puţin din apa în care au fiert, apoi amestecaţi-le cu sosul de roşii şi chifteluţe. Adăugaţi cubuleţul de unt, parmezanul şi jumătate din frunzele de busuioc, rupte bucăţele. Amestecaţi pentru ca pastele să fie bine îmbrăcate cu sos. Dacă e nevoie, adăugaţi puţin din apa păstrată ca să subţiaţi sosul.

Când mâncarea e exact aşa cum trebuie, scoateţi-o pe un platou mare sau pe farfurii individuale, presăraţi-o cu restul frunzelor de busuioc, radeţi deasupra nişte parmezan şi serviţi cât mai repede.

Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţe

Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţe

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.