Pappardelle cu sos de vinete

Printeaza

O reteta de pappardelle cu sos de vinte din: ulei de masline, ardei iute, usturoi, ceapa, ardei rosu, vinete, zeama de lamaie, sos de soia, bulion de legume, piure de rosii, sare, pappardelle, coriandru si patrunjel.

Ingrediente:Pappardelle cu sos de vinete

  • 1 lingura ulei de masline sau de arahide
  • 1-2 ardei iuti rosii, fara seminte si taiati bucati mari
  • 4 catei de usturoi, tocati mare
  • 100 g ceapa tocata
  • 1 ardei rosu, taiat bucati mari
  • 600 g vinete mici, taiate in doua pe lungime si feliate
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri sos de soia brun
  • 300 ml bulion de legume sau de pui
  • 2 lingurite piure de rosii
  • Sare
  • 400 g pappardelle sau alte paste late
  • 3 linguri coriandru sau patrunjel proaspat, tocat

ornare:

  • frunze de patrunjel verde, tocate

 

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc iute, se adauga ardeiul iute, usturoiul, ceapa si ardeiul gras si se calesc 3-4 minute pana cand ceapa incepe sa se rumeneasca. Se adauga vinetele in tigaie si se caleste totul inca 3-4 minute, amestecand des.

Se adauga zeama de lamaie, sosul de soia, bulionul, piureul de rosii si sare dupa gust. Se dau intr-un clocot, se micsoreaza flacara si se fierb la foc mic 20 de minute.

Se mareste focul si se mai fierb 3-4 minute pana cand se evapora aproape tot lichidul.

Intre timp se pune apa la fiert si se pregatesc pastele pappardelle conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg pastele si se impart la 4 farfurii sau castroane.

Se adauga coriandrul sau patrunjelul la amestecul cu vinete, apoi se pune totul peste paste si se decoreaza cu patrunjel tocat.

Pappardelle cu sos de vinete

Pappardelle cu sos de vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.