Papanasi umpluti cu stafide

Printeaza

O reteta de papanasi umpluti cu stafide din: branza dulce de vaci, gris, ou, stafide, faina, coaja de lamaie, unt, pesemt, zahar si zahar vanilat.

Ingrediente:Papanasi umpluti cu stafide

  • 250 g branza dulce de vaci
  • 1 linguri gris
  • 1 ou
  • 100 g stafide inmuiate in rom
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 100 g unt
  • 100 g pesmet
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Amestecaţi bine brânza de vaci cu grisul, oul şi făina. Adăugaţi coaja de lămâie şi amestecaţi în continuare până ce obţi­neţi o compoziţie omogenă. Din com­poziţie formaţi un rulou cu o grosime de 3 cm. Pentru formarea ruloului folosiţi făină mai multă.

Impărţiţi ruloul în 16 părţi egale şi din fiecare formaţi câte o bilă, bine înfăinată. Faceţi câte o adânci­tură în fiecare şi puneţi câte 4-5 stafide scurse. Strângeţi apoi aluatul bine în ju­rul lor şi daţi-le din nou forma rotundă. Fierbeţi papanaşii astfel obţinuţi în apă cu sare.

Puneţi papanaşii la fiert numai atunci când apa începe să clocotească. Când papanaşii se ridică la suprafaţa apei înseamnă că sunt fierţi. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l acoperit încă 10 mi­nute. între timp, topiţi untul într-o tigaie şi puneţi pesmetul să se rumenească, în acest pesmet scoateţi papanaşii, pe rând.

Acoperiţi-i bine cu pesmet şi apoi cu zahăr şi aşezaţi-i pe un platou.

Papanasi umpluti cu stafide

Papanasi umpluti cu stafide

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.