Papanasi gustosi cu dulceata
PrinteazaPapanasi gustosi cu dulceata din: branza de vaca, zahar, faina, oua, bicarbonat, ulei, zeama de lamaie, smantana, dulceata.
- 500 g brănză de vaca
- 50 g zahăr pudră
- 300 g făină
- 3 ouă
- 1/2 lingurită bicarbonat
- 1-2 pliculete zahăr vanilinat
- ulei pentru prăjit
- o lingurită zeama de lămăie
Pentru servit:
- smântânâ
- dulceată
Mod de preparare:
Brânza se amestecă foarte bine cu zahărul si zahărul vanilinat. Se adaugă gălbenusurile si bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie.
Se amestecă foarte bine, apoi se adaugă albuşurile bătute spumă. Se amestecă si se pune făina. Se amestecă din nou până ce se desprinde de mâini.
Aluatul se întinde pe masă, se decupează cu o formă mare si apoi cu una mică mijlocul, care se modelează într-o bilă. Se prăjesc în baie de ulei fierbinte, se scot pe servete de hârtie şi se servesc cu smântână si dulceată.
Papanasi gustosi cu dulceata
Pofta buna!