Papanasi cu branza proaspata si coaja de lamaie

Printeaza

Papansi cu branza proaspata si coaja de lamaie din: brânză proaspătă de vaci, zahăr, oua, praf de copt, sare, faina, coaja de lamaie, esenta.

Papansi cu branza proaspata si coaja de lamaie

Ingrediente:

  • 500 g brânză proaspătă de vaci
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 plic praf de copt (pe care-l amesteci cu făina)
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o lămâie
  • 1 fiolă esenţă
  • făină cât cuprin­de pentru a ieşi un aluat consistent, ce poate fi întins într-o foaie de 1 cm grosime

Mod de preparare:

Scurgi branza foarte bine într-un tifon şi o amesteci cu zahărul, coaja de lămâie rasă, esenţa aleasă, praful de sare, ouăle şi, la final, făina.

Intinzi o foaie din aluat, pe care o tai, în funcţie de preferinţă, cu o cană de supă, pentru papanaşi mari sau cu o cană de ceai, dacă vrei să faci papanaşi mai micuţi.

Mijlo­cul îl goleşti prin tăiere, cu un pahar pe care-l foloseşti la servirea tăriei. Astfel decupaţi, mai laşi papanaşii pe planşetă 10 minute, după care îi prăjeşti.

Dacă tigaia este de teflon, nu trebuie să pui prea mult ulei, din alt material, I atunci trebuie să foloseşti mai mult ulei, pentru a nu se prinde aluatul de fun­dul acesteia.

După ce s-au rumenit, scoţi papanaşii pe prosoape de hârtie.

Aşezi papanaşii pe farfurii întinse şi, dacă în orice alt anotimp îi serveşti cu smântână şi dulceaţă, pe timp de vară îi poţi servi cu îngheţată asortată şi cu un sos de ciocolată.

Papanaşii sunt foarte buni calzi, iar dacă îngheţata este de calitate, aceasta nu se .va topi j imediat, aşa cum poate sunteţi tentaţi să credeţi.

Despre smântână nu se poate spune acelaşi lucru, deoarece se lichefiază imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.