Papanasi bucovineni cu dulceata de afine

Printeaza

Papanasi bucovineni cu dulceata de afine din: brânză de vaci, făină, zahăr, praf de copt, coaja şi zeama de la 1 lămâie, sare, smântână, stafide, ulei, dulceaţă de afine.

Papanasi_bucovineni_cu_dulceata_de_afine

Ingrediente:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 400 g făină
  • 3 linguri zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja şi zeama de la 1 lămâie
  • 1 praf de sare
  • 200 ml smântână
  • 50 g stafide, opţional
  • 200 ml ulei
  • dulceaţă de afine

Mod de preparare:

Amesteci făina cu praful de copt stins cu zea­ma de la lămâie. Mixezi 5 minute brânza de vaci bine scursă şi o combini cu făina. Adaugi coaja de lămâie, un praf de sare şi zahărul. Omogenizezi toate ingredientele până obţii un aluat.

Pui uleiul la încins într-o cratiţă. Ungi rrrâinile cu făină şi faci biluţe din aluat pe care le aplatizezi şi le dai prin făină. Prăjeşti papanaşii în ulei pe ambele părţi, după care îi scoţi pe un şervet absorbant, pentru a îndepărta excesul de grăsime. Ii serveşti calzi cu smântână, dulceaţă de afine sau stafide.

Papanasi bucovineni cu dulceata de afine

Papanasi_bucovineni_cu_dulceata_de_afine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.