Pansotti cu sos de nuci

Printeaza

Pansotti cu sos de nuci din: faina, oua, branza ricotta, sfecla, patrunjel, parmezan, nucsoara, sare, miez de nuca, usturoi si ulei de masline.

 

Ingrediente:Pansotti_cu_sos_de_nuci

Pentru pansotti:

  • 500 g făină
  • 3 ouă proaspete

Pentru umplutură:

  • 300 g brânză ricotta
  • sfeclă şi pătrunjel
  • 3 ouă
  • 100 g parmezan
  • nucşoară
  • sare

Pentru sos:

  • miez de nucă
  • 1 căţel de usturoi mare
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi sfecla şi pătrunjelul. Intr-un castron, combinaţi brânza ricotta, parmezanul ras, ouăle, sarea şi puţină nucşoară. Când aceste ingrediente sunt bine omogenizate, puneţi şi legumele tocate.

Separat, pregătiţi sosul, combinând miezul de nucă cu usturoiul peste care picuraţi ulei şi ames­tecaţi continuu, până realizaţi un sos fin şi legat.

Pentru pansotti, întindeţi aluatul într-o foaie subţire pe care o tăiaţi cu ruleta în pătrate cu latura de 6-7 cm.

Pe mijlocul fiecărui pătrat de aluat, puneţi câte o linguriţă de umplutură. Impăturiţi apoi fiecare pătrat de aluat şi presaţi-le marginile cu degetele ude.

Puneţi la fiert pansotti în apă ce clocoteşte şi când apeştia se ridică la suprafaţa lichidului luaţi-i cu o spumieră.

Puneţi-i pe un platou fierbinte, acoperiţi-i cu sosul de nuci şi aduceţi preparatul la masă.

 

 

Pansotti cu sos de nuci

Pansotti_cu_sos_de_nuci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.