Panna Cotta

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de panna cotta din: frisca, lapte, zahar, gelatina, cacao, cafea si esenta de vanilie.

Ingrediente:Panna Cotta

  • 275 frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 3 lingurite cu zahar
  • 15 g gelatina
  • 20 g cacao
  • 1 lingura cafea solubila
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Fiecare strat îl vom face separat, astfel că vom împărţi ingredientele în trei (în mod egal). Amestecă frişca lichi­dă cu laptele şi lasă la foc mic. Când a ajuns la punctul de fierbere, adaugă zahărul şi esenţa de vanilie. Lasă la fiert un minut, după

Care încorporează gelatina înmuiată în câteva linguri cu apă rece. Toarnă compo­ziţia într-o caserolă de plas­tic şi lasă la congelator. Intre timp, amesteci cacaua cu zahărul, adaugi câteva linguri din amestecul de lapte cu frişcă.

Omogenizează, apoi adaugă restul de amestec de lapte cu frişcă. Toarnă compoziţia peste stratul de vanilie şi lasă din nou la rece.

Pentru stratul de ca­fea, procedăm întoc­mai ca la stratul de cacao. Când şi stratul de cacao s-a întărit suficient, toarnă compoziţia de cafea şi lasă la rece până se întăreşte complet.

Panna Cotta

Panna Cotta

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.