Panna cotta de ciocolata

Printeaza

Panna cotta de ciocolata din: frisca, zahar, lapte, gelatina, ciocolata neagra, esenta de rom, portocale, rodie si frunze de menta.

Ingrediente:Panna_cotta_de_ciocolata

  • 500 ml de frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 90 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • 60 g ciocolata neagra
  • esenta de rom
  • 2 portocale mari
  • 1 rodie potrivita
  • frunze de menta sau salvie

 

Mod de preparare:

Pui gelatina la înmuiat în laptele rece 5 minute. Topeşti ciocolata într-un vas pe baie de aburi. La foc mic, amesteci într-o oală frişca lichidă cu zahărul. Când începe să dea în fiert torni gelatina înmuiată în lapte. Amesteci energic cu un tel, adaugi ciocolata topită şi dai de pe foc. Adaugi esenţă de rom, după gust.

Torni amestecul în pahare mici sau castronele şi laşi un pic la răcit. Ornezi pan na cotta cu feliuţe de portocală, rodie şi frunzuliţe de mentă şi o serveşti după ce a stat la frigider două- trei ore.

Panna cotta de ciocolata

Panna_cotta_de_ciocolata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Din poza arata bine, dar nu-mi dau seama ce este panna cotta asta, este prajitura nu-i asa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.