Panna cotta cu sos de caise

Printeaza

Panna cotta cu sos de caise din: gelatina, baton de vanilie, frisca, zahar, coaja de lamaie, caise, suc de lamaie, caisata si coniac.

Ingrediente:Panna_cotta_cu_sos_de_caise

  • 10 g gelatina
  • 1 baton de vanilie
  • 750 ml frisca
  • 125 g zahar
  • 1 bucata coaja de lamaie
  • 250 g caise
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri caisata
  • 1 lingura coniac

 

Mod de preparare:

Se înmoaie gelatina. Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate mieziul. Se dau în fiert ambele cu frişcă, 75 g zahăir şi coajă de lămâie. Se lasă să fiarbă 15 minute, ameste­când continuu. Vasul se ia de pe foc şi se în­depărtează păstaia de vanilie şi coaja de lă­mâie. Gelatina se dizolvă în frişca fierbinte. Se clătesc cu apă rece formele. Se umplu cu frişcă şi se lasă la rece cca. 5-6 ore.

Se spală caisele, se trec prin apă rece şi se decojesc. Se taie jumătăţi, se golesc de sâmburi, se pasează şi se strecoară. Se fierbe piureul 5 min. cu 50 g zahăr şi suc de lămâie. Se înglobează caisata şi coniacul şi se lasă să se răcorească.

Formele se plojează puţin în apă fiierbinte şi se răstoarnă pe farfurii. Panna cottta se ser­veşte împreună cu sosul. Se ornează cu caise si frunze de ciocolată.

Panna cotta cu sos de caise

Panna_cotta_cu_sos_de_caise

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.