Panna cotta cu rubarba coapta

Printeaza

Panna cotta cu rubarba coapta din: frisca, lapte, vanilie, lamaie, rubarba, gelatina.

Ingrediente:Panna_cotta_cu_rubarba_coapta

  • 1 l frişcă
  • 400 ml lapte
  • esenţă de vanilie
  • 30 g gelatină granule
  • 5 tije rubarbă
  • lămâie
  • îndulcitor, după gust

 

Mod de preparare:

Cureţi, speli şi tai tijele de rubarbă, le aşezi într-o tavă, presari peste ele îndulcitor, zeama de lămâie şi dai tava la cuptorul încins până când se înmoaie. Laşi la răcit.

Pentru panna cotta, aşezi pe foc frişca amestecată cu laptele şi îndulcitor şi o ţii 2 minute.

Separat, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o adaugi în lapte, pui esenţă şi amesteci câteva minute.

Torni în pahare cremă până la jumătate, aşezi câteva tije coapte de rubarbă şi completezi cu cremă, apoi le dai la rece cel puţin 4 ore.

Panna cotta cu rubarba coapta

Panna_cotta_cu_rubarba_coapta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.