Pangasius pane

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu: pangasius, lamaie, oua, faina, sare, piper, ulei de masline, ulei,orez, stafide, castraveti murati, gogosari murati.

Ingrediente:Pangasius pane

  • 2 fileuri de peşte
  • 1 lămâie
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri făină
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de măsline
  • ulei pentru prăjit

Ingrediente garnitură:

  • 200 g orez
  • 1 lingură cu stafide
  • 1 lingură cu bucăţele de castravete murat
  • 1 lingură cu gogoşar murat în oţet taiati cubuleţe
  • 1 lingură concentrat de legume

Mod de preparare:

Pentru început, porţionezi fi leurile în bucăţi mai mici, tăiate în 2 sau 3 părţi. Le condimentezi cu sare, piper şi le stropeşti cu zeamiă de lămâie şi ulei de măsline şi le laşi 1 oră să stea acoperite. între timp, faci un pilaf din orez:, apă şi concentrat de legume, apoi îl laşi să se răcească.

Intr-un castron prepari un amestec din ouă bătute, făină şi apă mine­rală.

Mai adaugi puţină sare şi piper. Acest amestec trebuie să fie puţin mai gros decât cel de cătite. Scoţi fileurile, le treci prin ou şi le prăjeşti în ulei încins după care le scoţi pe un şerveţel de bucătărie, pentru a absorbi sur­plusul de grăsime.

Pentru garnitura de orez, dacă nu ai forme rotun­de speciale, tai mijlocul unei sticle de 0,5 I, o pui pe farfurie, apoi începi să pui în formă 1 lingură pilaf, deasupra lingura de castraveţi, din nou pilaf.

Urmează stafide­le, iar un strat de pilaf, gogoşarul şi ultimul strat să fie tot de pilaf, îndesi bine conţinutul, după care ridici forma. Va rămâne pe farfurie un fel de turnuleţ din orez.

Deasupra pui o frunză de pătrunjel, iar lângă acest turnuleţ aşezi 1-2 bucăţi de peşte. Este un deliciu atât în familie, cât şi pentru ocazii speciale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.