Panforte

Printeaza

Panforte din: migdale, alune, coaja de lamaie, faina, scortisoara, cuisoare, coriandru, nucsoara, piper, miere, zahar.

Ingrediente:Panforte

  • 125 g migdale
  • 75 g alu­ne
  • 235 g coajă de lămâie tocata
  • 60 g făină
  • o linguriţă de scorţişoară măci­nată
  • o jumătate de linguriţă de cuişoare măcinate
  • o jumătate de linguriţă de coriandru măcinat
  • o jumătate de lin­guriţă de nucşoară măcinată
  • o optime de linguriţă de piper alb măcinat
  • 185 g de miere
  • 60 g zahăr
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Migdalele şi alunele se pră­jesc într-o tavă în cuptor, se îndepărtea­ză coaja şi se sfărâmă. într-un vas, pe foc, se combină zahărul cu mierea. Se amestecă până când zahărul se to­peşte.

Panforte3 Panforte1 Panforte2

Intr-un bol se amestecă migdale­le, alunele, coaja de lămâie, făina şi toa­te condimentele. Se adaugă compoziţia de miere şi se amestecă foarte bine. O formă rotundă, cu diametrul de 20 cm, se unge cu unt, apoi se tapetează cu o foaie de copt.

Panforte6 Panforte4 Panforte5

Se adaugă compoziţia obţinută. Se lasă în cuptorul preîncălzit la 190°C până când devine aurie. Se scoate din cuptor, se răstoarnă din formă şi se pudrează cu zahăr.

Panforte

Panforte Panforte8 Panforte9

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte bun desertul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.