Paneul

Printeaza

CE ESTE PANEUL? Un fel de „păturică” în care se înfăşoară tot felul de ingrediente, după cum poftim, de la fructe şi flori, până la legume şi carne. Nu este greu de făcut şi poate transforma o banală legumă într-o mâncare rafinată. Nu mai vor­bim de gusturile apetisante pe care le obţinem când preparăm carnea sau peştele pane. Ce să mai spunem despre brânzeturile ale căror arome „înfloresc” încălzite şi înfăşurate într-un pane de ierburi! Sfaturile pe care vi le dăm mai jos vă vor ajuta să obţineţi preparate pane delicioase:

Cel mai simplu şi mai rapid pane

Bateţi 1 ou cu 1 lingură făină albă, până când obţineţi o compoziţie omogenă. Condimentaţi cu sare şi piper, eventual boia, şi înmuiaţi în această compoziţie carnea sau legumele sărate şi piperate puţin. Prăjiţi-le apoi în ulei încins.

Pane dublu

Aveţi nevoie de 3 farfurii, aşezate în ordinea următoare: una cu făină, a doua cu ou bătut şi a treia cu pesmet. Treceţi mai întâi carnea sau legumele prin făină, apoi prin ou bătut şi la urmă prin pesmet. Prăjiţi-le în ulei încins.

Pane înfoiat

Pentru ca bucăţile de carne sau legumele pe care le pre­paraţi să pară mai mari, puteţi apela la următorul truc: bateţi albuşul spumă până când aceasta se ţine ferm de tel şi apoi amestecaţi-o cu gălbenuşul bătut. Treceţi carnea prin făină, de două, trei ori, scuturaţi făina, în­muiaţi apoi bucata în amestecul de albuş cu gălbenuş şi prăjiţi-o în ulei încins.

Pane verde – aromat

Puteţi obţine un pane foarte aromat – potrivit cu carnea de peşte sau cu pieptul de curcan, de exemplu, dacă după ce ati trecut bucata de carne prin făină şi ou bătut, aţi tăvălit-o de mai multe ori într-un amestec de ierburi condimentare: tarhon, mărar, pătrunjel, tocate foarte, foarte fin. Presaţi puţin ierburile pe bucata de carne, înainte de a o prăji în ulei încins.

Condimentaţi bine ingredientele pe care le prepa­raţi pane, înainte de prăjire. Adăugaţi condimente şi în amestecul de ou bătut. Pentru carne şi peşte folosiţi amestecul de piper, boia, sare, ghimbir ras, coajă rasă de lămâie, pentru legume şi fructe, pu­teţi adăuga condimente precum nucşoara, scorţi­şoara, cuişoarele pisate.

Pentru ca paneul să nu se desprindă de bucata de carne, după ce aţi trecut-o prin făină, de două, trei ori, ca să se acopere bine pe toate părţile, lăsaţi-o 10 minute în repaus. Abia apoi treceti-o prin ou bătut şi al doilea strat ales: seminţe, pes­met, susan etc.

Pentru ca stratul al doilea, de pesmet, seminţe, verdeţuri, mălai etc să se ţină bine de bucata de carne sau de legume, treceţi-le de mai multe ori prin ou bătut şi apoi imediat prin amestecul ales.

Dacă vreţi să obţineţi un pane mai gros şi mai uni­form, repetaţi de două, trei ori înmuierea în ou şi apoi în pesmet. Pesmetul poate fi foarte fin, obţinut din pâine albă, sau mai mare, obţinut din pâine neagră. Pesmetul se poate condimenta cu sare, piper, boia iute

 

Cateva retete:

Inele_de_ceapa_pane_05

Reteta zilei: Inele de ceapa pane

Inele de ceapa pane din: ceapa, lapte batut, faina, sare, piper, piper cayenne, ulei. Poate te intereseaza si: Inele de ceapa cu patrunjel Inele de ceapa pane Inele de ceapa cu sos   Ingrediente:  1 ceapa, felii subtiri 250 ml lapte batut 1 ceasca faina ½ linguriță de sare piper negru 1 linguriță de piper […]

Cum_se_prepara_Dovlecei_pane

Cum se prepara Dovlecei pane (VIDEO)

Dovlecei pane: Cum se prepara Dovlecei pane: Pofta buna!

Vinete_pane_in_sos_de_rosii_06

Reteta zilei: Vinete pane in sos de rosii

Vinete pane in sos de rosii din: ou, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper, pesmet, pasmezan, vanata, ulei de masline, mozzarella, sos de rosii, paste. Ingrediente:  1 ou 1 lingurita oregano uscat 1 lingura cimbru uscat 1 lingura busuioc proaspat tocat 1 lingurita sare 1 linguriță de piper negru ¾ ceasca pesmet ¼ cană parmezan ras […]

Cum_se_prepara_Cascaval_pane

Cum se prepara Cascaval pane (VIDEO)

Cascaval pane: Cum se prepara Cascaval pane: Pofta buna!

Bame_pane_06

Reteta zilei: Bame pane

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • maduvioare pane

1 comentariu

  1. Bame pane mi-am propus sa incerc si eu, n-am mancat niciodata asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.