Panettone cu crema de branza

Printeaza

Panettone cu crema de branza din: faina, unt, drojdie, ou, galbenus, zahar, lapte, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, stafide, fructe confiate, branza de vaci, iaurt, miere si gelatina.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 100 g unt
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou intreg plus 1 galbenus
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri fructe confiate

pentru crema de branza:

  • 300 g branza de vaci proaspata (bine scursa)
  • 100 ml iaurt gras (sau 3 linguri smantana)
  • 2 linguri miere
  • 15 g gelatina

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu putin lapte caldut, adaugi doua linguri de faina, amesteci si lasi la cald sa dospeasca circa 40 de minute pana cand isi dubleaza volumul.

Cerni restul de faina de doua ori intr-un castron mare, adaugi maiaua, untul, zaharul, oul intreg si galbenusul, praful de sare, restul de lapte, coaja rasa de lamaie si portocale si framanti pana se formeaza un aluat omogen.

Adaugi stafidele si fructele confiate, apoi torni in forma panettone (sau un vas rotund) unsa si tapetata sau imbracata cu hartie de copt si coci circa 45 de minute.

Il lasi sa se raceasca in forma, apoi il scoti. Pentru crema de branza, mixezi branza cu iaurtul (smantana) si mierea, adaugi gelatina topita in prealabil in 2 linguri de apa si incalzita foarte putin.

Tai din panettone un capac, scobesti cu grija miezul, il scoti cu o lingura si umpli cu crema de branza. Pui capacul, apasand usor sa se lipeasca. Il lasi cateva orez, apoi il servesti.

 

Panettone cu crema de branza

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Asta e cozonac

  2. Dap, cozonac este 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.